Een vraag die ik dagelijks hardop stel aan mezelf. En poes Daan die toevallig ook in de kamer zit. Hoe word je copywriter zonder enige ervaring?

Iedereen heeft andere tips en adviezen of kritiek op mijn zelf verzonnen, bestaande plan. Waarom zouden zij het gemakkelijk voor mij maken?

Voor mij is het nu simpel: laten we gewoon gaan doen! Mijn naam is Mies en ik zit in the middle van een carrièreswitch. Al 9 jaar lang ben ik militair en werkzaam in de logistiek.

Maar ik wil anders.

Totaal anders.

Het lijkt mij mooi om dit proces te delen met eenieder die zich ook in een soortgelijke situatie bevindt. Elke keer hetzelfde wiel opnieuw moeten uitvinden is ook zo nutteloos. 

Waarom copywriter?

Het idee van het worden van een copywriter is iets van de laatste maanden. Ik zocht naar vorm van werken wat ik interessant vond, waarvan ik kon blijven leren en iets wat ik kon blijven volhouden.

Het was een zoektocht van maanden naar ideeën, vacatures en nieuwe hobby’s, terwijl het antwoord eigenlijk gewoon al die tijd al op m’n bureau lag: mijn dagboek.

Ik schrijf al verhalen, dagboeken en gedichtjes sinds ik me kan herinneren en “why the f*ck not make a living out of it? dacht ik. En zo is het idee een beetje gaan rollen en popt de hamvraag op: hoe dan?!

Bij mij begint zo’n verkennend proces dan met het lezen van boeken over copywriting, het kijken van video’s over copywriters, video’s van uiterst succesvolle copywriters en vervolgens totaal overrompeld raken van alle informatie die op mij afgevuurd wordt. Thanks Roy Ishak! 😉

Een super simpel idee vervormen tot keiharde rocket science is mijn specialiteit en na een dag of twee wil ik het idee van een carriereswitch richting copywriting direct in de prullenbak gooien. Vervolgens blijf ik dan achter met een gevoel van teleurstelling en dat reken ik mezelf dan ook zwaar aan. Deze loop heeft zich al vaak genoeg voorgedaan, dus nu ga ik het anders doen. Ik ga het gewoon doen!

Dit blog is het begin van mijn copywriterplan.

Hoe?

“Gewoon” beginnen met schrijven voor publiek en het plezier ervan ervaren. Niets moet, alles mag en op verkenning gaan in de wondere wereld van het copywriten. Het design van mijn blog staat en bij deze ook de eerste post van mijn hand.

Ik voel al een minimale onzekerheid groeien dus ik bevind me in ieder geval al buiten de comfortzone. Groei met mij mee in het worden van een copywriter of geniet van mijn reis vol onzekerheden en fouten (jij sadist ;-)).

Wil je meer weten over mij? Lees dan deze post.

 

 

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *