10000 stappen is misschien wel de makkelijkste en goedkoopste manier om je gezondheid fundamenteel te verbeteren. En het kan letterlijk overal, wanneer je maar wil en bovendien is het bewegen van je benen gratis!

Easy peasy lemon squeezy dus, zou je denken. Nou, op een normale thuiswerkdag zet ik nog geen 3000 stappen, eerder dus stressed, depressed, lemon zest. Ik sta op, loop via de badkamer naar mijn bureau en ga daar zitten. De hele dag. Het is eigenlijk te zot voor woorden en ik schaam me er kapot voor. 

Er is tijd genoeg om even een blokje om te lopen in de pauze, na werk of ‘s ochtends voordat alles weer begint te draaien. Maar blijkbaar gebruik ik mijn tijd liever om te zeuren dat ik dikker word en dat het echt beter moet. Niet heel erg optimaal. 

Ik begrijp het ook wel hoor, het is ook heerlijk om iets langer in je bed te blijven liggen als het buiten koud en donker is. Daarnaast is het ook lekker om na werk op de bank te ploffen en een serie aan te zetten. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat die 10000 stappen gezet worden, zonder rigoreuze veranderingen aan te brengen? Want daar heb ik natuurlijk ook geen energie voor, toch?

Ik heb eens geprobeerd om overal naartoe te lopen; naar de supermarkt, sportschool of naar het station. Maar dat kostte me toch gruwelijk veel tijd. Je bent zo 5x langer onderweg dan met de fiets. En dan heb ik het nog niet eens over de auto. 

Dus, ik ben op onderzoek uitgegaan en ben tot de volgende conclusie gekomen: een walking pad!

Geld verdienen tijdens het lopen

fantastmies op walking pad

Ik moet gaan lopen tijdens de uren die ik werk, ik ben notabene een echte multitasker. En hoe loop en werk je tegelijk? Met een walking pad onder je bureau! Het is een fantastisch apparaat die letterlijk op te vouwen is en naast je bureau opgeborgen kan worden. Klap hem uit zodra je in een meeting zit waarin je vooral moet luisteren, of wanneer je wat mails moet beantwoorden. Je krijgt letterlijk betaald tijdens je dagelijkse wandeling.

Nu loop ik zo 8000 stappen in het uur, zonder dat ik het eigenlijk door heb. En dat terwijl ik dus werk én betaald krijg. Hoe bedoel je multitasken! Voor mij is dit echt winning. En mijn thuiskantoor is 2 vierkante meter, dus dat is zeker geen excuus om het niet te doen. 🙂

Helaas, de walking pad is alleen niet gratis. Maar het is een echte investering in de gezondere versie van jezelf. Zelf heb ik hem op Amazon op de kop kunnen tikken tijdens een dikke aanbieding. Wellicht kun jij hem ook nog scoren!

Het is nu tijd om een volgende uitdaging te gaan plannen. 20000 stappen op een dag? Een halve marathon? Wellicht hebben jullie nog ideeën, laat mij het weten. Of ga naar buiten en loop gewoon naar 1 van deze koffietentjes voor jouw dagelijkse stappen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *