Hoe word ik een copywriter? In mijn zoektocht kom ik elke dag nieuwe obstakels tegen.

Bijvoorbeeld vacatures die eisen dat je “minimaal 3 jaar ervaring hebt. En het liefst bij een bureau”.

En bij toch solliciteren daadwerkelijk afgewezen worden. Omdat die ervaring mist! Lame. Ik ben zoveel meer ben dan alleen mijn werkervaring.

Belangrijker vind ik iemands persoonlijkheid. Leuk zo’n collega met bakken ervaring. Als het een l*l is, blijft het een l*l. Toch?

Een carrièreswitch is niet makkelijk. Dat wisten we al.

Waar moet je beginnen bij een carrière switch?

In part I legde ik uit waarom ik copywriter wil worden. Ik vind schrijven leuk. Plus het psychologische aspect erachter interesseert me.

Solliciteren op vacatures werkt (nog) niet. Ik heb namelijk geen relevante ervaring.

Wel lees ik verschillende informatieve boeken. Bekijk inspirerende talks op internet. En ben ik sinds kort mijn eigen blog op fantastmies.nl begonnen.

Werkgevers hopen alleen op iets meer dan mijn interesse en enthousiasme. Zij zoeken werkervaring. En het liefst minimaal een jaar of drie.

Hoe dan? Naast je huidige fulltime baan en andere verantwoordelijkheden.

Skill-based vrijwilligerswerk

Let me introduce: Skill-based vrijwilligerswerk. En wel bij het platform De Nieuwe Gevers.

Je kunt je hier inschrijven op een project naar keuze. De projecten variëren van projectmanager tot copywriter. En van ontwerper tot art director.

Je voert een opdracht uit en die kan je toevoegen in je portfolio. Zo kun je jouw skills delen. En ervaring op doen! Cool. Zo krijgt de organisatie wat zij nodig hebben. En kan jij werken aan die relevante werkervaring!

De meeste projecten zijn maatschappelijk. Zo maak je dus ook impact.

Mijn oog viel op een project naar mijn hart van Stichting Bijeneducatie. Zij hadden een copywriter nodig. En voor de bij wil ik mij zeker inzetten. Maar alleen met dat bijenhotel in de tuin schiet ik niet echt op. Dus ik heb mij ingeschreven op dit project.

Gelukkig wilde Stichting Bijeneducatie ook graag met mij samenwerken. We waren een match!

Nu mag ik hen gaan helpen bij het opzetten van een crowdfundingscampagne. En voor content voor social media.

Met behulp van dit skill-based vrijwilligerswerk help ik een organisatie met een bepaald vraagstuk. En bouw ik ondertussen aan mijn eigen copywriters portfolio. Win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *